Däck Uppsala

Kontakta Oss

Boka tid för däckbyte online.
Snabbt och smidigt

Vi kan däck i Uppsala – Komplett däckverkstad!

Vi utför däckbyte på de flesta typer av däck, sommardäck såväl som vinterdäck i Uppsala, och vi hjälper dig med allt runt omkring. Om du behöver byta däck inför vinter eller sommar säsong så kan det vara bra att boka tid i förväg, då det kan bli många som vill byta däck samtidigt.

Om du har några andra frågor angående däckservice eller om du funderar på hur bra skick dina däck är, då är det bara att höra av sig. Vill du boka tid så kan du kontakta oss och så kan vi komma fram till en tid som passar för ditt däckbyte eller så bokar du en tid online.

Byt dina sommardäck eller vinterdäck i Uppsala hos AutoCenter!

Däck uppsala

Datum för byte av däck

Tänk på att ett par däck i gott skick är otroligt viktigt att ha på bilen; inte bara för din egen säkerhets skull när du är på vägen men också för andras säkerhet. När vi har vintersäsong här i Sverige är det lag på att vinterdäck ska sitta på bilen. Det är mellan den 1 december och den 31 mars det råder lag på vinterdäck. Man får dock använda dubbdäck mellan den 1 oktober och den 15 april om väglaget kräver detta. Det är såklart även lagligt att ha dubbdäck efter den 15 april och innan den 1 oktober om väglaget kräver det.

 

Vi på AutoCenter är din kompletta däckverkstad med däckservice och byte av bildäck. Att byta däck i Uppsala har aldrig varit enklare. Kom in till oss när du behöver hjälp med dina bildäck.

Vinterdäck & Sommardäck – Regler för mönsterdjup

Förutom de lagar som reglerar när man måste ha vinterdäck på bilen så är det också krav på att mönsterdjupet på vinterdäcken ska vara minst 3 mm på lätta fordon med en totalvikt på upp till och med 3.5 ton; och minst 5 mm på tunga fordon med en totalvikt på över 3.5 ton.

 

Utöver vinterdäck så är det även lag på att mönsterdjupet ska vara minst 1.6 mm i däckets huvudmönster på sommardäcken. Tänk dock på att för att det ska råda god friktion vid fuktig vägbana så krävs det minst 3 mm i mönsterdjup även på sommardäcken.

Välkommen till AutoCenter, vi byter både sommardäck och vinterdäck i Uppsala!

Däck och säkerhet

När man kör med sin bil är däcken det enda på bilen som faktiskt har kontakt med vägen. Det kan kännas som en läskig tanke, därför är det väldigt viktigt att man sköter om sina däck på bästa sätt. Bra däck ökar både säkerheten med även komforten för de som färdas i bilen.

 

Dels bör man vara noga med att man har rätt lufttryck i sina däck. Rätt lufttryck i däcken ger både en säker och mer bekväm resa i bilen. Ett för lågt lufttryck gör att rullmotståndet ökar, vilket i sin tur leder till att bränsleförbrukningen ökar. Har du för lågt lufttryck kan däcken även bli instabila att köra med och slitaget på däcken ökar. För att undvika att köra med för lågt lufttryck är det viktigt att man regelbundet kontrollerar trycket i däcken. Då kan man snabbt upptäcka problem och åtgärda dom innan någon skada hinner ske.

 

Man bör även vara uppmärksam på hur däcken slits. Precis som med allt annat så blir däck slitna av användning. Gummit i däcken slits ner och på dubbade vinterdäck slits även dubbarna ner. När de blivit tillräckligt slitna kommer de inte längre att ge samma grepp på vägen, något som kan framkalla olyckor. Innan detta sker är det viktigt att kontrollera sina däck, är man själv osäker på hur de ska se ut är det smidigast att rådfråga en expert. Du är alltid välkommen in till oss på AutoCenter med dina däck i Uppsala, vi hjälper dig!